Over piramide thee

Bij Piramide houden we ons al ruim 40 jaar bezig met biologische thee, kruiden en specerijen. De gedrevenheid waarmee we dat doen en de kennis die we in de loop der jaren hebben opgedaan, staan garant voor heerlijke biologische producten. Onze experts weten precies waar de beste biologische thee, kruiden en specerijen groeien en begeleiden projecten over de hele wereld om de kwaliteit hoog te houden. Niet voor niets smaken onze biologische producten beter dan gewone thee zonder biologisch keurmerk. Het Piramide merk is een sterk A merk met een eigen merkpositionering en uitstraling. Het assortiment bestaat uit aantrekkelijke en innovatieve producten tegen een redelijke prijs. Piramide thee wordt nóg lekkerder wanneer je de achtergrond ervan kent.

Onze experts weten precies waar ter wereld de beste biologische theeën, kruiden en specerijen groeien. Daarom beheren wij juist op die plekken eigen theebomen en kruidenvelden en werken we samen met lokale ondernemers. Wie kent de producten beter dan de lokale keurmeesters zelf? Daarom worden alle theesoorten en specerijen tijdens de pluk terplekke geselecteerd. De meeste producten worden met de hand geplukt. Daarna volgt de verdere bewerking, zoals het snijden, en wordt alles diverse keren gecheckt op kwaliteit. Eenmaal in onze fabriek aangekomen worden de theesoorten en de specerijen opnieuw uitgebreid gecontroleerd op pesticiden en microbiologie. Uiteraard spelen geur en smaak ook een grote rol. Bij Piramide staan we bekend om onze uitmuntende smaak en kwaliteit en dan kun je niet secuur genoeg zijn. Daarom werkt Piramide volgens de BRC-kwaliteitsnorm: de wereldwijde standaard voor hygiëne- en voedselveiligheidseisen. Voldoet de thee aan alle eisen? Pas dan worden onze producten gemelangeerd – samengesteld op smaak – en verpakt in Piramide verpakkingen.

Alle producten van Piramide zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Bovendien krijgen alle ingrediënten ruim de tijd om te groeien en te bloeien en dat proef je! Onze pure liefde voor thee is onze enige toevoeging. Die liefde reikt veel verder dan de theeproductie zelf. Wij dragen zorg voor onze medewerkers op de thee- en specerijenvelden en proberen op alle fronten het milieu waar mogelijk te ontlasten. Daarom gebruiken wij ongebleekte theezakjes en zijn deze voorzien van biologische katoenen koordjes. Op onze thee- en specerijenvelden werkt Piramide volgens biologische richtlijnen en overwegend conform de Fairtrade-richtlijnen. Daarmee dragen wij bij aan betere handelsvoorwaarden voor boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en in betere leefomstandigheden voor een duurzame toekomst. Piramide werkt puur en alleen met leveranciers die op duurzame wijze produceren. Vanzelfsprekend maken wij geen gebruik van ingrediënten of basismaterialen uit primaire, beschermde natuurgebieden. Onze internationale handel is gebaseerd op dialoog en transparantie. Wederzijds respect is een belangrijke drijfveer, dit zorgt voor een prettige samenwerking en langdurige arbeidsrelaties. Wij kunnen ons beroepen op een uitstekende kostprijsberekening van onze producten om aan te tonen dat duurzame productie haalbaar en uitvoerbaar is. Ook binnen onze eigen organisatie is onderling respect leidend voor onze bedrijfsvoering. Daarom werken wij met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om kansen te creëren voor diegenen die dit het hardst nodig hebben.

FSC-gecertificeerd
Op onze verpakkingen staat het logo van de Forest Steward Council. Hier zijn wij erg trots op. Deze organisatie zorgt ervoor dat de bossen in de wereld worden beschermd door middel van verantwoord bosbeheer. Voor ons papiergebruik voor de verpakkingen worden bomen herplant, zodat de lokale flora en fauna in stand blijven.

Piramide streeft ernaar de allerbeste kwaliteit thee te leveren. Elke thee wordt zorgvuldig geselecteerd, geproefd en geblend. Onze thee-onderzoekers zijn altijd op zoek naar de meest natuurlijke, eerlijke en lekkere theesoorten. Terug in Dorset blenden zij ingrediënten tot prachtige theeën. Zo weten we zeker dat elke kop Piramide thee serieus genieten is. We zijn erg trots op onze unieke Piramide smaken. Al onze melanges zijn van de hoogste kwaliteit. Het blenden van thee is een soort alchemie, waarbij verschillende theesoorten uit verschillende landen worden gebruikt om een​​echt speciale melange te creëren. Net als wijn ontleent thee zijn unieke eigenschappen aan de speciale bodem en het klimaat waarin het groeit.

We hebben ervoor gekozen om alleen met een klein aantal geavanceerde partner-plantages samen te werken om ervoor te zorgen dat we thee van de hoogste kwaliteit verbouwen met een minimale impact op het milieu. We kopen al onze theeën van producenten die we kennen en vertrouwen.