Groene thee sencha

Groene thee sencha

Deze milde groene thee is op Japanse wijze bereid. De theebladeren worden na het plukken gestoomd en zacht gemaakt met hete lucht. Vervolgens wordt de thee gedroogd en opgerold tot naaldjes. Door gebruik te maken van stoom blijven goede eigenschappen behouden en heeft de thee een fijne zachte smaak.

Ingredienten

Groene thee sencha*. * = van biologische oorsprong

Bereidingswijze

Breng 0,5 liter water aan de kook en laat deze afkoelen tot 80°C. Laat het theezakje hierin minstens 3 minuten trekken.

Een gezonde aanrader voor

Dorstlesser

Overige smaken Groene thee

Theekenners zijn het er over eens: in de bergen rond het Vietnamese dorpje Suoi Bu groeit uitzonderlijk lekkere groene thee. Het is daarom niet voor niets dat onze groene thee juist daar vandaan komt. Groene thee staat dicht bij de natuur. Het wordt niet gefermenteerd waardoor de goede eigenschappen behouden blijven. Groene thee heeft een karakteristieke mild bittere afdronk. Naast groene thee komt ook de witte thee uit de bergen rond Suoi Bu vandaan.